A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a helyszíni szemlét és a nyomozást irányító bűnügyi vezetők sajtótájékoztatón ismertették a sajtó munkatársaival az emberölés körülményeit.

(rendőrségi videó:klikk a képre)

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. március 8-án 18 óra 23 perckor, hogy Szekszárdon a Patak utcában élő hat és fél éves kislány eltűnt délután négy óra körül. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai jelentős erőkkel a keresésére indultak, és 18 óra 45 perckor a Patak utca mögötti patak medrében megtalálták az eltűnt gyermeket, akinek életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

Az esettel összefüggésben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy 19 éves szekszárdi férfit, akit gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vettek.

A sajtótájékoztatón Horváth László rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője – aki a bűncselekmény helyszínén a munkát irányította – és Csorba Szilárd rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője – aki a nyomozást vezeti – ismertette az újságírókkal az eset részleteit. A sajtótájékoztató végén közösen válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Csorba Szilárd rendőr alezredes elmondta, hogy a helyszíni munkában közel félszáz rendőr vett részt a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság állományából. A rendőrség munkáját segítette a Szekszárdi Polgárőr Egyesület valamint a Szekszárdi Kutatómentő Egyesület is.
Horváth László elmondta, hogy az elsődleges intézkedések, tanúkihallgatások valamint az adatgyűjtés eredményeként az esettel összefüggésben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy 19 éves szekszárdi férfit, akit gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az elkövető részleges beismerő vallomást tett.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást.
A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője – tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő súlyára – a közrend fenntartása érdekében a cselekmény helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el.

fotó: Borsi Zsolt