Sokak tetszését vívta ki a Bartina Film. Kindl Gábor az Életem a tánc, szerelmem Bartina” producere a premier előtti ünnepi köszöntőben azt mondta, élete legnehezebb filmje volt. Több, mint hatvan megszólaló és több évtizedes archív felvétel közül kellett kiválogatni a 95 perces filmbe valót.

  • Amikor elkezdtük a szervezést, a forgatásokat, nem is gondoltunk bele abba, mekkora hatalmas munka lesz ez. Évtizedek emléke. Sokat forgattunk, sok emberrel készítettünk interjút. Számos új technikai alkalmazással próbáltuk elérni a film nyelvén azt, amit a Bartina a magyar kultúrában képvisel. Készültek 4K-s felvételek is – mondja Kindl Gábor.

 

(fotógaléria: klikk a képre)

 

  • Nehéz volt kiválogatni azokat a pillanatokat, mely méltán őrzik az elmúlt évtizedeket, hiszen hatalmas fotó és videó anyag állt rendelkezésünkre.  Az első vágás után a film közel 3 órás volt, ebből fargtunk még le. Közel a felét. Nagyon sok segítséget kaptunk a Bartinától, Matókné Kapási Julától.

A zene területén a Csurgó Zenekar és a Zsikó Zenekar segítette a filmet. Maga a finanszírozás közösségi összefogással készült, csakúgy, ahogy Kindl Gábor másik filmje, az Obsitos.

  • Folytatás?
  • Már elkezdtük forgatni a szekszárdi női kosárlabda történetét feldolgozó dokumentumfilmet, mely várhatóan október elején kerül bemutatásra „Történelmet írunk” címmel, a kezdetektől a mai sikerkovács közösségig.

A film premier alkalmat adott egyfajta Bartinás találkozóra, régi táncosok nosztalgiáztak a felvételeken. Az est folyamán két torta is előkerült, Nyemcsokné Kárpáti Katalint és Sándor Benjámint születésnapján köszöntötte második családja.

fotók: GoGi