Drogokkal kereskedtek

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrök a nyomozás eredményeként 2018. február 7-én elfogtak egy bogyiszlói nőt, valamint egy tolnai férfit, akik a rendelkezésre álló adatok szerint azzal gyanúsíthatók, hogy kábítószerekkel, valamint új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, a szekszárdi, a paksi, valamint a bajai rendőrökkel összehangoltan összesen nyolc helyszínen tartottak házkutatást, amelynek során különböző kábítószergyanús anyagokat, új pszichoaktív anyagokat, kábítószer előállításához szükséges eszközöket, valamint közel 2 millió forint készpénzt foglaltak le. A rendőrök elrendelték a szerek szakértői vizsgálatát.

A 48 éves nőt, valamint a 36 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindkettőjüket őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás további eredményeként előállítottak egy 23 éves tolnai férfit, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított szabadlábon védekezhet. A nyomozók vizsgálják az eljárásban felmerülő további személyek szerepét is.

A gyanúsítottként kihallgatott 36 éves férfi azonos azzal a sértettel, aki 2018. január 13-án este életveszélyesen megsérült, amikor tolnai otthonában két férfi vascsővel bántalmazta, majd eltulajdonították a használatában lévő személygépkocsit. Az ügyről korábban közleményt adtak ki, miszerint az életveszélyt okozó testi sértés bűntett egyik elkövetőjét a rendőrök a bűncselekményt követően rövid időn belül, míg társát a körözési eljárás eredményeként a napokban elfogták. A rendőrség mindkét elkövetőt őrizetbe vette, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

 

 

 

 

Az ügyben a további eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, amelynek során a nyomozók az ügyek összefüggéseit is vizsgálják.