Díjazták a legszebb konyhakerteket

Szekszárdon nem első ízben díjazták azokat, akik környezetüket óvják és szépítik. A legszebb konyhakerteket mini, normál, közösségi, balkon és zárt kert kategóriában – ez utóbbit zöldség-vegyes besorolásban – értékelte a zsűri. A kritériumoknak valamennyi díjazott megfelelt. Mindannyian komposztálnak, felhasználják az esővizet, fűszer és gyógynövényt ápolnak, madárbarát gondolkodást tükröznek.

 

A szervezők örömmel nyugtázták, hogy a vegyszeres védekezés helyett a pályázók a biológiai módszereket alkalmazzák. Két nevező megfelelt a darázsgarázs, rovarbarát elvárásnak. A darázsgarázs elsősorban a magányosan élő méhfajok szaporodását segítő eszköz.

 

– Örömet, mozgást és alkotói tevékenységet jelent a kertem – mondja a mini kategória győztese Dr. Csákiné Jilling Zsuzsanna, a mini kategória győztese. – Évek óta támogatom ezt a mozgalmat, titkon bízva abban, hogy követőkre talál.


Ő már országos szinten örökös díjazott, melynek feltétele a hazai háromszori elismerés. Idén hat kategóriában várták a pályázókat, a szervezők által felterjesztett három konyhakert pedig az országos zsűri előtt is megállta a helyét.