Donji Mihojlac (Alsómihályfalva): A Dráva folyótól 3 km-re fekvő kisváros minden évben megrendezi az Adventi rendezvény sorozatát. Ennek keretén belül kapott meghívást Malatinszky Csaba a villányi borvidék egyik meghatározó borásza.

 

Rövid önéletrajzi bemutatkozás után nagy sikert aratott a borkóstolójával. A vendéglátást Budapesten a Gundel étteremben szívta magába , és ez ma is végig kíséri pályafutását. Számára rendkívül fontos , hogy a megfelelő ételhez a hozzá illő bor párosuljon.

 

Sokáig borszakértőként is dolgozott. Több neves borvidéken szerzett tapasztalatot itthon és külföldön is. Közel 20 éve elhatározta , hogy saját bort készít.

Borai bio eljárással készülnek , az ültetvényein vegyszert nem alkalmaz. Nagyon kedveltek voltak a fehér és vörösborai, főleg a Merlot, Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon volt a legnagyobb sikere.

A helyszín pedig megadta az alap hangulatot. A Majláth Kastély dísztermében közel 100 érdeklődő vett részt az eseményen. Ez az impozáns gyönyörű régi épület, szép, gondozott parkjával, a kis város egyik legrégebbi épülete-mely egyben a polgármesteri hivatal.

Örvendetes , hogy az utóbbi években nem csak a bevásárló turizmusról szól a szomszédolás. Több határon át nyúló sport, gasztro-  és kulturális rendezvényeknek már több évtizedes hagyománya van az egész térségben.

Ami a legfontosabb, a Dráva , mint határfolyó nem szétválasztja , hanem összehozza az itt élő népek több évszázados barátságát.

fotók: internet

Vasas Csaba