A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár felnőtt részlege a hagyományokhoz híven a 2018-as évben is meghirdette a Bálint-napi szavalóversenyt. A szavalóversenyre 2018.02.14-én délután került sor. Nevezni a középiskolásoknak egy szabadon választott költő szerelmes versével lehetett.

A zsűri tagjai voltak: Herczogné Sarlós Éva nyugdíjas pedagógus és Surján József nyugdíjas könyvtáros. A szavalók a BONI Arany János Gimnáziumból, Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból, Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolából és a lengyeli VM DASZK Apponyi Sándor Mezőgazdasági SZKI-ból érkeztek. A fiúk és lányok szavalatai igen sokszínűek voltak, igazán hitelesen teljes átéléssel adták elő a költeményeket.

Elhangzottak: Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Petőfi Sándor, Pilinszky János, Buza Katalin versei. Rövid szünetet követően a zsűri meghozta döntését.

Az első lett József Attila: Az a szép régi asszony versével Antal Fanni.(Perczel) A második helyen Goják János(PSEG) Laczkfi János: Szerelem a négyzeten című modern versével.

A harmadik helyen Goják Veronika Vörösmarty versével-Merengőhöz(PSEG).

Az idei évben a zsűri egy különdíjast is kiemelt a szavalók közül. Ő a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola diákja Hopp Nikoletta, aki Petőfi Sándor De mért is gondolok rá? című versével érdemelte ki az elismerést. A szavalók megidézték a magyar irodalom legszebb szerelmes verseit, nagy örömet szerezve ezzel a hallgatóságnak.

A helyezést elért tanulók oklevélben és könyvjutalomban részesültek a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően.

A szavalóversenyen részt vett valamennyi versmondó emléklapot is kapott.