Az ékszer, ami öltöztet és kiemel

Bozsánovics Bianka ékszerkészítő és tervező. Nem esik messze az alma a fájától, ráillik Biankára, hiszen édesanyja Rózsakerti Anita kerámia szobrász. Gyerekkorában sok időt töltött a műhelyében és érdekelte az agyag és a szép tárgyak. Húszas évei elején határozta el végleg, hogy ő is hasonló foglalkozást választ.

A kerámia ékszernek már több ezeréves hagyománya van. Osztatlan sikere van szemet gyönyörködtető munkáinak itthon és a határon túl is. Rendszeresen jár kiállításokra, itt újabb érdeklődőkre és vevőkre talál. Szereti a kihívásokat.

Egyre több ismerőse és törzsvásárlója van, aki elhozza az új ruháját is, megkéri, hogy ahhoz készítsen valami kerámia ékszert. Megtudtuk a színek évszak függők. A fiatalabb korosztály szereti a rózsaszín és a pink színeket is.

Elmondhatjuk, hogy a nemesfém ékszerek mellett a kerámia ékszereknek is újból van hagyománya a hölgyek körében. A szép hölgyeket még szebbé, a csinosakat még csinosabbá tesz egy szép alkotás. A Pécsett élő művésznek további sok szép alkotást, sikert és nem utolsó sorban jó egészséget kívánunk.

Vasas Csaba