2019. március 8-11. között Jürgen Kessing főpolgármester meghívására egy szekszárdi küldöttség utazott el városunk németországi testvérvárosába, hogy a két település között meglévő hivatalos kapcsolat 30 éves jubileumát megünnepelje.
1989-ben a városok akkori vezetői, Kovács János tanácselnök és Manfred List főpolgármester szentesítették azt az okiratot, mely a néhány évvel korábban megkezdett kapcsolatfelvételt a képviselőtestületek felhatalmazásával immáron hivatalos formába öntötte.
A testvérvárosi ünnepségre a német város vezetői meghívtak számos olyan szervezet és egyesületi vezetőt, akik az elmúlt 30 év során baráti kapcsolatot, szoros együttműködést alakítottak ki a szekszárdi partnerszervezeteikkel.

Ács Rezső polgármester által vezetett önkormányzati delegáció a Bietigheim-Bissingen városa által szervezett ünnepségen felül – a rövid időtartam ellenére – számos tárgyalást, egyeztetést is folytatott a német város saját tulajdonú, vagy közüzemi feladatokat ellátó gazdasági társaságaival.
A program során lehetőség nyílt a bietigheimi Stadtwerke városi energiaellátásában fontos szerepet játszó biogáz és biomassza erőművének megtekintésére, illetve a Bietigheimer Wohnbau AG vezetőivel való találkozásra, mely önkormányzati cég a működésének és tevékenységének bemutatása során számos értékes információval gazdagította a tárgyaláson részt vevő magyar küldöttséget. A Wohnbau AG az üzleti-, illetve szociális alapú lakásépítési projektjeit is bemutatta a szekszárdi küldöttségnek.
A látogatás alkalmával sor került a Ludwigsburg járás területén a hulladékszolgáltatást hosszútávú szerződések alapján végző Kurz Entsorgung GmbH ügyvezetőivel való eszmecserére és az általuk üzemeltetett géppark megtekintésére. A mindkét fél részéről hasznosnak ítélt találkozót követően városunk vezetői meghívták a gazdasági társaság vezetőit egy szekszárdi látogatásra, ahol az Alisca Terra Kft. tevékenységét megismerve egy jövőbeni együttműködés kialakítását tervezik a felek.
A vendégek viszontlátogatására várhatóan november környékén kerül sor, melynek kapcsán Szekszárd városa is ünnepséget tart a jubileum évforduló alkalmából.